Kinesisk medicin Ming Xue Vit täckning fond
Akupunkturklinikens Kinesisk Medicin Ängelholm  Vit täckning fond
Tuina terapi,  vit täckning fond
Akupunktur mot kronisk värk, vit täckning fond

Kinesisk Medicin

Akupunktur kliniken
Kinesiskmedicin, TuiNa, Akupunktur
Integrativ MedicinAkupunktur, TuiNa terapi, TCM, Örtmedicin

Blogg

Klientresa till Kina

Publicerat den

Klinik resa, ”Mings Vänner” till Peking april 2017.

Vi hade ju en tävling där vinsten var en resa till Kina. Vinnaren av tävlingen ”En flygresa till Kina” kunde här i april åka med på klinikens tur till Peking.

    

När vi gick ut och berättade vem som vunnit så var det många andra av klienter och vänner till kliniken som undrade om också de kunde få följa med. Vi ebjöd då att totalt max totalt 15 personer skulle kunna få åka med. Intresset var stort och de 15 platser som fanns snabbt blev tagna.


Service och mottagandenivå värdigt VIP-gäster till staten Kina.

Vi bodde på 5-stjärningt hotell på stadens fashionabla shoppinggata som ligger ett stenkast från Förbjudna staden, Himmelska fridens torg och de pittoreska Hutongerna.

Mings vänner ”i Peking” tog furstligt väl hand om oss. De vänner, guider och tolkar som ställde upp är till vardags guidar och tolkar vid officiella utländska statsbesök och har som uppgift att ta hand om VIP besökare och delegationer som kommer till Kina inbjudna av den kinesiska staten. Personer väl bekanta med västerländskt tänkande då de även som tolkar följer Kinesiska delegationer till Europa och USA. Till våra utflykter och evenemang hade vi tillgång till privat turistbuss och hade ett mycket väl balanserat och intressant evenemangs program.


Direktflyg med AirChina från Stockholm.

Till Kina flög vi direkt från Stockholm med AirChina som är känt för rena fräscha plan, punktlighet och god service nivå.


Evenemang:

Vi besökte det man skall ha upplevt om man varit i Peking, bland annat, Förbjudna staden, Himmelskafridens torg, Hutongerna, kinesiska Muren, olympibyn samt den världsberömda Kung Fu uppvisning med Shaoloin munkar mm. Mellan och under event och utflykter åt vi gott. Allt från Peking anka till Hot Pot och lokala grillrestauranger. Många restauranger man annars inte skulle ha kunnat finna fram och som man absolut inte skulle ha upplevt vid någon vanlig sällskapsresa.

Inte minst var det för många en upplevelse att få en hemlagad middag hemma hos en kinesisk familj.


Shopping:

Flertalet som behövde glasögon passade på att köpa nya och fick på så sätt i princip resan gratis.

Kina är ett eldorado vad det gäller prisvärd shopping. Allt från kläder, elektronik till konsthantverk och optik.

Självklart avsatte vi ett par dagar för shopping. Utbudet av snygga modekläder är enormt och för den som behöver ett par nya glasögon kan ett inköp här betala för hela resan. NB att de flesta glasögon som säls i Sverige är slipade och tillverkade i Kina, därav de långa leveranstiderna. I peking får man normalt leveransav enkla glasögon inom någon timme samt progressiva samma eller nästa dag.

De flesta besökte Pekings glasögon och optik hus. Här finns ett hundratal olika glasögon affärer och optiker samlade i en byggnad. Man har allt från märkesbågar till no name. I det stora flertalet erbjuds även synundersökningar av optiker. Ett par progressiva glasögen inkl märkesbåge för större synfel inkl behandling för reptålighet samt UV ljus som i Sverige skulle kostat omkring 10000kr kostar i Peking ca 1000-1500kr.


Resan vi gjort blev embryot till en reseklubb.

Vi har beslutat att skapa en reseklubb på kliniken som vi kallar ”Mings Vänner” och som har som mål att göra intressanta och kul resor till Kina med ett mervärde. Platser reserveras i första hand till VIP kunder på kliniken.


Ny resa i höst till kombinerat Shanghai / Peking.

Resan blev för samtliga en stor upplevelse och vi har lovat de som inte kom med (samt även några som var med denna gång) att vi kommer att göra ett nytt reseäventyr redan nu i oktober 2017. Nästa gång så planerar vi att göra en kombinationsresa till Shanghai och Peking på 10 dagar. Det blir åter ett exklusivt gäng på ca 17-20 resenärer som kan få följa med på denna VIP resa.

Är du intresserad av Kinesisk Medicin och kultur, sätt upp dig på listan över intresse så återkommer vi. Det blir åter ett exklusivt gäng på ca 17-20 resenärer som kan få följa med. Klinikens VIP-klienter ( Du som har eller har haft behandlingskort på kliniken) har förtur till resorna och sedan fördelar vi eventuella övriga platser på personer som följer vår hemsida och facebook. Först till kvarn med intresseanmälan gäller.

( OBS! intresseanmälan är inte en bindande anmälan utan just ett meddelat intresse av en plats. Vilka av de som är intresserade och som initialt kan erbjudas en plats mm meddelas asap / senast i Juli).

Här lite presenterar vi ett axplock av bilder från Akupunkturkliniken Kinesisk Medicin’s klubb resa till Peking april 2017.
Klicka här för att SE FLER BILDER i vårt fotoalbum

Kategorier: Klientresa till Kina