Kinesisk medicin Ming Xue Vit täckning fond
Akupunkturklinikens Kinesisk Medicin Ängelholm  Vit täckning fond
Tuina terapi,  vit täckning fond
Akupunktur mot kronisk värk, vit täckning fond

Kinesisk Medicin

Akupunktur kliniken
Kinesiskmedicin, TuiNa, Akupunktur
Integrativ MedicinAkupunktur, TuiNa terapi, TCM, Örtmedicin

Blogg

Gikt

Publicerat den

Gikt


När man har gikt inflammeras oftast stortåns inre led, men även fotlederna, handlederna, hälarna och armbågarna kan bli inflammerade och göra ont.


Gikt är en smärtsam form av artrit. För mycket urinsyra i kroppen bildar avlagringar i lederna och eventuellt som njursten. Du kanske inte vet att du har gikt tills din stortå blir röd och svullen. Den drabbar främst leder i ben och fötter där kroppstemperaturen är lägre. Inflammationen bruksr sedan inom några veckor minska av sig självt. Nya gikt attacker kan sedan förekomma i intervall som kan vara från några veckor till flera år. Detta är hur gikt ofta börjar och ger sig till känna. Smärtan av gikt är mycket påtaglig, denär vanligen mest intensiv efter vila och där är morgonen mest besvärlig. De första gikt attackerna försvinner vanligen av sig självt, men de kommer vanligen att följas av en nya attacker i framtiden.

 

En vanlig orsak till att halten av urinsyra i kroppen ökar är urindrivande läkemedel. Urinsyran kan också öka om man går upp i vikt, äter mycket proteinrik mat och dricker alkohol.


Det är naturligt att när man blir äldre så ökar urinsyrehalten. Först är det män som drabbas och efter klimakteriet blir gikt vanligare även hos kvinnor. Men långt ifrån alla som har hög urinsyra drabbas av gikt.


Behandling

TCM behandling gikt är baserad på principen att främja blodcirkulationen, utsöndringen av urinsyra och minska smärta.

Tuina och Akupunktur har visat sig vara ett bra och fungerande komplementär och alternativ behandling som kan kombnineras med traditionell sjukvård.


En mycket viktig del en grundsten i behandlingen tilsammans med akupunktur och tuina i den kinesiska behandlingsmetoden är livsstilsförändringar. Sådana är bla. minskat intag av alkohol (framförallt öl ger besvär) och purinrika livsmedel, vid behov viktnedgång och regelbunden fysisk aktivitet .

Kategorier: Ingen