Kinesisk medicin Ming Xue Vit täckning fond
Akupunkturklinikens Kinesisk Medicin Ängelholm  Vit täckning fond
Tuina terapi,  vit täckning fond
Akupunktur mot kronisk värk, vit täckning fond

Kinesisk Medicin

Akupunktur kliniken
Kinesiskmedicin, TuiNa, Akupunktur
Integrativ MedicinAkupunktur, TuiNa terapi, TCM, Örtmedicin

Blogg

Kolikbehandling med akupunkltur

Publicerat den

Koilik hos spädbarn.


Akupunkturbehandling av spädbarn med kolik. Behandlingen utförs av vår legitimerade sjuksköterska med mångårig erfarenhet av att med akupunktur som ett behandlimngs altertnativ behandla kolik hos spädbarn. Ingegerd har under en längre tid arbeteta med detta tillsammans med forskaren Kajsa Landgren. se artikeln nedan 


Akupunktur vid spädbarnskolik är en väl beprövad behandlingsmetod som det anses finns gooda vetenskapliga evidens för att det kan hjälpa.

Utdrag ur artikel om spädbarns kolik från Lunds universitet (se länk nederst)

Spädbarnskolik drabbar 10-20% av alla spädbarn. Vad som orsakar koliken är idag inte klarlagt, komjölksallergi är en tänkbar orsak. Studien visade att barnens skrik minskade snabbare vid behandling med akupunktur.


Det är forskare Kajsa Landgren och professor Inger Hallström vid Lunds universitet som ligger bakom studien, som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Acupuncture in Medicine.

– För spädbarn som lider av kolik, där komjölksfri kost inte hjälper, utan barnet fortsätter att skrika i mer än 3 timmar per dag, kan akupunktur vara ett behandlingsalternativ, säger Kajsa Landgren. "

se hela artikeln fråpn Lunds universitet - https/www.med.lu.se/hv/forskargrupper/barns_och_familjers_haelsa/nyheter/2017/uppmaerksammad_studie_om_akupunktur_mot_spaedbarnskolik


Kategorier: Ingen