Kinesisk medicin Ming Xue Vit täckning fond
Akupunkturklinikens Kinesisk Medicin Ängelholm  Vit täckning fond
Tuina terapi,  vit täckning fond
Akupunktur mot kronisk värk, vit täckning fond

Kinesisk Medicin

Akupunktur kliniken
Kinesiskmedicin, TuiNa, Akupunktur
Integrativ MedicinAkupunktur, TuiNa terapi, TCM, Örtmedicin

Cryolipolysis - Coolshaping

Cryopolysis och CMX 600 är en ytterst avancerad medicinsk behandlingsmetod och för att reducera oönskade fettdepåer på kroppen. Framför allt fettdepåer som är svåra att träna eller banta bort. Exempel på sådana är kärlekshandtag, ridbyxlår mm. Behandling av dessa sker med Cryoliplysis "kontrollerad partiell nedkylning".

En ide' kläcktes - Cryolipolysis

Den amerikanska läkaren Rox Anderson hade vid en studie av överviktiga barn vid Harward Medical School i USA att vissa barn trots att de borde varit lika runda i ansiktena som de andra överviktiga barnen hade mindre fettdepåer i kinderna. Detta visade sig inte ha några genetiska eller andra förklaringar än att just dessa barn notoriskt åt på isglass och på så vis förlorat fettdepåerna i kinderna.

Man visste redan att fettceller var känsligare för kyla än vanliga celler. Det intressanta var att man kunde konstatera att fettcellerna hade dött utifrån kylbehandlingen och var permanent borta.

Utifrån denna upptäckt utvecklade Dr Rox Andersdson och andra forskare metoden att partiellt kyla ner fettceller inom önskade områden för att ta bort oönskade fettdepåer.
Det finns idag en mycket stor samling av vetenskapliga studier som bekräftar funktionen, varaktighet och minimal risk för komplikationer. Den som vill läsa mer kan gå vidare i den litteratur och rapport förteckning som finns i slutet på denna sida*1.

Behandlingsområden

1.  Armar
2.  Midja
3.  Mage
4.  Kärlekshandtag
5.  Höfter
6.  Ridbyxlår
7.  Insida lår

Hur går en behandling till?

Inför en behandling.
Av vår läkare får du ett frågeformulär som du skall besvara. Vi och du behöver veta att du inte har några fysiska problem som skulle kunna vara olämpliga för att säkert genomföra behandlingen. Sådana problem kan vara av typ köldrelaterad diagnos i t ex. fingrar eller tår (vitnar eller blir blåaktiga vid kyla) eller exempelvis cirkulationsrubbningar kärlsjukdom eller liknande. Du ska heller inte vara gravid eller amma. Dina svar bedöms sedan av vår läkare och om det finns några frågetecken så kommer han att kontakta dig.

Behandling.

Du och din behandlare kommer överens om områden som skall behandlas. 

Din behandlare kommer att mäta ut och markera det område som skall behandlas. Vi kommer också att ta en före-bild på området som skall behandlas.

När behandlingen skall starta lägger din behandlare en tunn antifrys duk på området som ska behandlas. Sedan hålls ett behandlingsmunstycke på behandlingsområdet och vävnaden lyfts med undertryck upp i munstycket.

Då startar behandlingen.

Behandlingen gör inte ont men i början känner du av kylan och ett sug från munstycket. Efter en stund har kylan bedövat huden och du känner oftast ingenting alls.


Behandlingen tar ca 1h per behandlingsområde och två munstycken kan användas samtidigt för behandling av två olika områden.

Vilka resultat kan man förvänta sig?

Fettceller är extremt känsliga för kyla och genom att utsätta den för kontrollerad kyla så extraheras energi från fettcellen och den dör. När fettcellerna dör startar i kroppen en naturlig process som gradvis reducerar fettlagrets tjocklek. 


Processen ger normalt en synbar och mätbar minskning på ca 20-25% fett på den del av kroppen som behandlas. Fettcellerna som behandlats är permanent borttagna. De flesta patienter ser ett resultat inom 3 veckor efter behandlingen men det kan också ta lite längre tid. Generellt uppnås 80% av resultatet efter ca 2 månader.

Direkt efter behandlingen.

Bra att känna till:

 Du kan känna av ett lätt illamående och lite yrsel under tiden som kroppen värms upp och känseln kommer tillbaka i det behandlade området. Detta är helt normalt och försvinner inom några minuter.

Det behandlade området kan vara rött upp till flera timmar efter det att behandlings munstycket tagits bort. Denna rodnad försvinner successivt.

I sällsynta fall kan Blåmärken, svullnad och ömhet uppkomma.  Om så skulle ske skall detta märke normalt successivt försvinna inom ett par dagar till någon vecka.

Eftersom fettet i det behandlade området kraftigt kylts ned kan en tillfällig sammandragande känsla förnimmas i behandlings området, också den försvinner vanligen inom några timmar.

Under de första veckorna kan du även uppleva mindre kliande känsla, stickningar, känslighet för beröring eller viss ömhet och numhet i det behandlade området; Kontakta oss om du känner dig orolig eller om någon symptom sitter i mer än 2 veckor.