Kinesisk medicin Ming Xue Vit täckning fond
Akupunkturklinikens Kinesisk Medicin Ängelholm  Vit täckning fond
Tuina terapi,  vit täckning fond
Akupunktur mot kronisk värk, vit täckning fond

Kinesisk Medicin

Akupunktur kliniken
Kinesiskmedicin, TuiNa, Akupunktur
Integrativ MedicinAkupunktur, TuiNa terapi, TCM, Örtmedicin

Eukalyptus.

Eukalyptus (Eucalyptus macrorrhyncha) Denna eteriska olja har använts inom Kinesisk medicin såväl som i Indien i snart 4000 år.

I det kinesiska medicinska systemet hör eukalyptus till elementet Metall, som verkar genom lungor och tjocktarm. Om dessa är i obalans ger det bland annat luftvägsproblem.

Till Europa tror jag att den kom I slutet av 1800-talet.

Det som man vanligen förknippar Eukalyptus oljan med är att den är:


• Kraftigt uppfriskande och ger sådan effekt bara genom dess lukt och ångor. Många tycker också att den ”rensar” sinnet och stärker tankeskärpan. Är det kvalmigt i ditt rum blanda några droppar Eukalyptusolja i vatten, häll detta i en spraykanna och spraya i rummet. Det finns även arom lampor att köpa eller så kan man sätta en liten skål i fönstret och låta solstrålarna göra sitt.


• Starkt antiseptisk och immunstärkande, slemlösande samt minskar svullnad i luftvägarna . Fantastiskt bra med en klickunder näsan vid förkylning samt ett glas varmt vatten med lite olja. Rensar upp.


Deodoriserande och sårläkande.


Antiviral och svampdödande, därav är den även effektiv på herpes och andra virusutslag och olika typer av svamp. Den är ett bra medel och lokalbedövande på hudskador, brännsår och insektsbett. • Vanlig vid massage. Eukalyptusolja använder jag ibland vid massage. Den ökar blodcirkulationen i huden samt yttre del av muskler. Kan med fördel användas, när musklerna är spända eller smärtar. För den som tränar är det ett bra linnement före och efter träning. Oljorna tas lätt upp genom huden; de absorberas i kroppen på ca 30 minuter.


• Insektsbortstötande, Mygg gillar inte lukten av oljan.