Kinesisk medicin Ming Xue Vit täckning fond
Akupunkturklinikens Kinesisk Medicin Ängelholm  Vit täckning fond
Tuina terapi,  vit täckning fond
Akupunktur mot kronisk värk, vit täckning fond

Kinesisk Medicin

Akupunktur kliniken
Kinesiskmedicin, TuiNa, Akupunktur
Integrativ MedicinAkupunktur, TuiNa terapi, TCM, Örtmedicin

Kosmetisk Akupunktur

Vad är kosmetisk akupunktur?

Kosmetisk akupunktur är en ansiktsföryngring utan biverkningar.

 

För att se bra ut måste man vara i balans och då omfattar det kroppen som helhet och dess inre balans. I den Kinesiska Medicinen behandlar man inte bara en bit hud utan utifrån din berättelse, pulsdiagnostik och övriga observationer behandlar vi din kropp i dess helhet. 

Ditt ansikte är en spegel på ditt totala välmående och din inte balans. Utan inre balans ingen skönhet.

Att uppnå en fullständig balans  inom allt det som påverkar ditt ansikte är viktigt.  Kroppens energi –  organ, har du sömnproblem – stress etc. tar vi även det på vägen.

 

Själva ansiktsbehandlingen förbättrar cirkulationen och colagen och ger en ökad spänst och lyster till huden. Helt i motsats till andra metoder så som Botox vars funktion istället är att förlama en del av ansiktet för att på så sätt maskera hur du mår. Man behandlar alltså inte orsakerna till hur din hud ser ut utan bara delar av symptomen på att det inte är bra.

Se på följande Youtube videoklipp från http://whoischick.com  This video is part of the blog post Beauty Secrets For Superheroes
Hur sker behandlingen?

Behandlingen börjar med en Tuina ansiktsmassage. Beroende på hudens skick kan jag vid massagen välja en speciell olja* som är tunn och snabbt tränger in i huden. Att oljan snabbt tränger in i huden är speciellt viktigt under ögonen, ett område som annars är känsligt för fett.

 

Sedan sätter jag nålarna som är hårtunna och i princip smärtfria. Akupunkturnålar sätts i de specifika akupunkturpunkter som är resultatet av tusentals års utveckling i den Kinesiska Medicinens meridiansystem. Under behandlingen uppnår du en djup avslappning.

 

När nålarna är på plats skall du bara ligga och slappna av i ca 30 minuter medan de verkar.

 

Jag kommer och tar pulsen på dig emellanåt för att känna hur den förändras och på så sätt vet jag hur behandlingen fungerar och kan då också ibland försiktigt manipulera med nålarna för att få den effekt jag efterstävar.

Behandlingen avslutas med att alla nålar plockas ut en efter en, en Derma roller av grön Jade rullas över ansiktet.

 

Hur många nålar talar vi om?

Antal nålar som varierar individuellt och helt beroende på dina specifika behov beroende på vad jag funnit i puls- och tungdiagnostik och din egen berättelse. Under behandlingsgången kan det kan handla om 20 – 80 hårstrådstunna nålar på olika ställen på kroppen.

 

Vad sker under behandlingen?

Ansiktets muskler slappnar av. Vanliga problem som spänningar i käkleder, huvudvärk och spännings besvär i nacke och axlar brukar alltid bli bättre och vi jobbar med att behandla stress, matsmältning, energiflöde, blodcirkulation och ev. sömnstörningar parallellt som utseendet förbättras. Alltså en holistisk behandling.

 

Hur många behandlingar behövs?

Allt är beroende på ditt ”skick” när du kommer hit.

Normalt behövs ca 10 behandlingar.

Efter att vid första mötet undersökt och diagnostiserat dig kan ett bättre svar på frågan ges.

 

Vad skall man allmänt tänka på när det gäller sin hud?

En av hudens absolut största fiender och dess största påfrestning är solen och syret i luften. Andra påfrestningar är rökning, fel mat samt stress och andra problem i kroppen. Allt detta kommer bl.a. att påverka ansiktet och åldrandet.

 

Syret kan vi inte göra mycket åt mer än att genom kosten tillföra naturliga antioxidanter och annat som är bra. Ex Goji Bär, omega-3, Aloe Vera, Poria (även kallat ”odödlighetens läkemedel”) och Astragalus roten som motverkar människokroppens åldrande.

 

*Vanligen Arganolja. Oljan har också en dokumenterad förmåga att minska uppkomsten av fina linjer.

Arganolja innehållet E-vitamin är antiinflammatorisk och har en förmåga att motverkar ärrbildning, påskynda läkning och lugnar irriterad hud. Den är också lämplig för acnehud.