Kinesisk medicin Ming Xue Vit täckning fond
Akupunkturklinikens Kinesisk Medicin Ängelholm  Vit täckning fond
Tuina terapi,  vit täckning fond
Akupunktur mot kronisk värk, vit täckning fond

Kinesisk Medicin

Akupunktur kliniken
Kinesiskmedicin, TuiNa, Akupunktur
Integrativ MedicinAkupunktur, TuiNa terapi, TCM, Örtmedicin

Akupunktur är mycket verksam behandling av rygg- nackbesvär samt ryggskott.


Jag har under en tid specialbehandlat ett antal personer med Ryggskott ( Akut lumbago ).


Ryggskott definieras medicinskt som Hastigt påkommande ryggsmärta, i regel i ländryggen. Ingen smärtutstrålning nedom knät och ingen patologisk neurologi.


För den som drabbas av ryggskott är smärtupplevelsen mycket svår. Smärtan kommer då plötsligt och kan vara skärande, huggande eller molande. Det kan kännas som om ryggen håller på att gå av. Ryggskott kan ofta utlösas av av vanliga rutinrörelser såsom nysning, oförsiktig rörelse, tyngre lyft (särskilt vid böjda och vridna arbetsställningar) eller arbete på skakiga underlag.

Om man i samband med ryggbesvären får domningar i benen, får svårt att kissa eller nedsatt känsel nedtill i kroppen bör man kontakta vården så fort som möjligt.

Akupunktur som behandlingsform.

Jag har med stor framgång behandlat många ryggskottsklienter. Vanligtvis blir situationen hanterbar redan efter ett fåtal akupunktur behandlingar och de flesta är helt smärtfria efter 5-6 akupunktur behandlingar.


Den kinesiska akupunkturen är mycket mer omfattande och specialinriktad än enkel akupunktur som utövas i väst. Jag har hittills inte haft någon klient som jag inte kunna hjälpa.