Kinesisk medicin Ming Xue Vit täckning fond
Akupunkturklinikens Kinesisk Medicin Ängelholm  Vit täckning fond
Tuina terapi,  vit täckning fond
Akupunktur mot kronisk värk, vit täckning fond

Kinesisk Medicin

Akupunktur kliniken
Kinesiskmedicin, TuiNa, Akupunktur
Integrativ MedicinAkupunktur, TuiNa terapi, TCM, Örtmedicin

Mer information om Tuina massage, Tuina terapi

tuina massage skrapa

Tui Na massage terapi

(Tuina, Tui Na terapi är en form av Kinesisk massage/akupressur/ortopedi) 

Tuī: Kinesisk djupgående massage som ges utmed kroppens meridianer för att förbättra flödet av . Ordet består av tecknet tuī som betyder trycka eller skjuta (ifrån sig) och som betyder att greppa eller hålla. 


Kinesisk tuina massage är en mycket effektiv behandling vid fysiska skador som används inte bara för att behandla redan konstaterade sjukdomar utan också för att förebygga skador och sjukdom.


Tui Na massage terapi är en gammal välkänd behandlingsmetod i Kina. Den är en integrerad del av traditionell kinesisk medicin (TCM, TKM) och utförs av läkare eller legitimerade rehab terapeuter på sjukhus och klinker.  I Kina krävs såväl som i Sverige att alla som arbetar inom sjuk och behandlande vård skall ha godkänd examen från lagstadgad sjuk eller läkar-utbildning. Efter genomgången utbildning och godkänd examen på en av staten godkänd skola och utbildning utfärdas en yrkes legitimation av hälsoministeriet för den kompetens som examinationen avser. Sådan legitimation krävs såväl inom TCM eller västerländsk medicin för att få utövas i Kina.


Innan man utför Tuina massage terapi på en patient, ställs en diagnos enligt kinesisk medicin där man gör en analys utifrån patientens symptom och totala hälsa och situation.


Genom massagen kan man reglera qi- och blodflödet och motverka obalanser som uppstått. Man använder sig då av olika typer av manipulationer som massage, led-, och muskeljustering samtidigt som man stimulerar akupunkturpunkter för att lösa upp akuta eller kroniska tillstånd i muskel-, ledsystemet, men också vid andra typer av besvär.


Precis som vid akupunktur bygger Tuina på TCM's teorier och filosofi. Tui Na terapi utgår från ett helhetsbegrepp som berör mycket mer än huden och muskulaturen. Tuina är en dynamisk massageform som aktiverar kroppens flöde i meridianer och funktioner i Zang Fu organen. Den ökar flödet i hela energisystemet och påverkar organen och deras funktioner på ett positivt sätt.


Massageteknikerna varierar starkt mellan olika sjukdomar som behandlas.

Kinesisk kiropraktik/Tuina terapi massage är en effektiv behandling för fysiska skador.


Tuina (Kinesisk massage/akupressur/ortopedi) 

Tuina kan man säga är samlingsnamnet för en mängd olika behandlingsformer som i huvudsak jobbar med behandling och terapi med muskler, bindväv, senor och ben. Tui Na används ofta i samband problem i rörelseapparaten som t ex idrottsskador, tennisarmbågar, musarmar, stukningar eller efter läkta benfrakturer. I Kina är s k “bone setting” alltså behandling av benbrott eller skadade senor mycket vanligt och mycket framgångsrikt med Tuina.

 

TuiNa terapi kallas även i Sverige för Akupressur och går framgångsrikt att använda på patienter som är nålrädda och då inte helst tar akupunktur. Tuina terapi och massage finns i många varianter från hårda och smärtsamma behandlingar till mer avslappnande behandlingar.